ILCES

ILCES - Intergenerational Learning Communitie

Europski zeleni dogovor (The European Green Deal) postavio je ambiciozan cilj za države članice, kako bi postale klimatski neutralne do 2050. godine. Postizanje cilja zahtijeva zajedničke napore svih sudionika, od vlade i poduzeća pa sve do ustanova za obrazovanje i članova lokalne zajednice svih dobnih skupina.

Kako bi se vodio ekološki prihvatljiv životni stil, građani bi trebali jasno razumjeti ekološki utjecaj na vlastite živote, te posjedovati relevantne vještine i kompetencije. Upravo zbog toga, centri za obrazovanje odraslih (kao i nevladine organizacije, knjižnice, muzeji itd.) mogu postati „zeleni“ zagovornici promovirajući održivost i ekološku osviještenost među mladom, odraslom i starijom populacijom.

ILCES namjerava pomoći ustanovama za obrazovanje odraslih kako bi postali napredni centri za učenje koji promiču ekološku svijest temeljenu na 6R održivosti:

 1. Rethinking - promišljanju
 2. Refusing - odbijanju
 3. Reducing - smanjivanju
 4. Reusing – ponovnom korištenju
 5. Repairing – popravljanju
 6. Recycling - recikliranju 

 

NOSITELJI PROJEKTA:

 • Latvia University of Life Sciences and Technologies (Latvija)
   

PARTNERI NA PROJEKTU

 • CESIE (Italija)
 • Volkshochschule im Landkreis Cham e.V. (Njemačka)
 • Redial Partnership CLG (Irska)
 • Diopter - otvoreno učilište (Hrvatska)

 

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije. Podrška Europske komisije za izradu ove publikacije ne znači odobravanje sadržaja koji održava stavove autora, te se Komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu uporabu informacija sadržanih u njoj. 

VAUČERI U OBRAZOVANJU ODRASLIH

ISKORISTI PRILIKU I UGRABI SVOJ VAUČER!

Potreban Vam je 4. stupanj ekonomskog usmjerenja? 

Izaberite između zanimanja: EKONOMIST i KOMERCIJALIST!


 

Što Vam pruža program obrazovanja za zanimanje: Ekonomist

Posao ekonomista ovisi o području rada. Uglavnom radi u uredu te često odlazi na poslovne sastanke, seminare i sl. Završetkom programa steći ćete znanje iz ekonomskih, pravnih i računovodstvenih kategorija. S ovim zanimanjem mogućnost zapošljavanja je vrlo raznolika, a dobivate i dobre temelje za nastavak školovanja. 
 


 

Što Vam pruža program obrazovanja za zanimanje: Komercijalist?

Posao komercijalista obuhvaća poslove nabave, prodaje i organizacije trgovačkog poslovanja poduzeća. Često radi izvan ureda, a mogućnost zapošljavanja mu je vrlo širokog spektra. 
Završetkom programa steći ćete znanja o poslovanju u trgovini, o osnovnim zakonima i propisima koji reguliraju poslovanje u trgovini u zemlji i inozemstvu, poduzetnička znanja i vještine, kao i organizacijske i komunikacijske vještine.


 

Uvjeti za upis: Minimalna završena trogodišnja škola
Oblik nastave: Konzultativno - instruktivni

Nakon završetka školovanja možete se prijaviti za polaganje državne mature i nastaviti svoje obrazovanje. 

Za prekvalifikaciju/doškolovanje su potrebne sve razredne svjedodžbe te završna svjedodžbu kao  dokaz o završetku školovanja.

U školi zapošljavamo eminentne stručnjake iz ovog područja sa dugogodišnjim iskustvom u radu s odraslima. Znanja koja ćete dobiti u našem učilištu su aktualna i odmah upotrebljiva na tržištu. Nastava je interaktivnog karaktera s individualnim pristupom svakom polazniku. 

Za sve informacije na raspolaganju smo Vam na broju tel. 501-500 i mob. 098/276-179, a možete nas i posjetiti u uredu, na adresi: Trierska 7, Pula