ILCES

ILCES - Intergenerational Learning Communitie

Europski zeleni dogovor (The European Green Deal) postavio je ambiciozan cilj za države članice, kako bi postale klimatski neutralne do 2050. godine. Postizanje cilja zahtijeva zajedničke napore svih sudionika, od vlade i poduzeća pa sve do ustanova za obrazovanje i članova lokalne zajednice svih dobnih skupina.

Kako bi se vodio ekološki prihvatljiv životni stil, građani bi trebali jasno razumjeti ekološki utjecaj na vlastite živote, te posjedovati relevantne vještine i kompetencije. Upravo zbog toga, centri za obrazovanje odraslih (kao i nevladine organizacije, knjižnice, muzeji itd.) mogu postati „zeleni“ zagovornici promovirajući održivost i ekološku osviještenost među mladom, odraslom i starijom populacijom.

ILCES namjerava pomoći ustanovama za obrazovanje odraslih kako bi postali napredni centri za učenje koji promiču ekološku svijest temeljenu na 6R održivosti:

 1. Rethinking - promišljanju
 2. Refusing - odbijanju
 3. Reducing - smanjivanju
 4. Reusing – ponovnom korištenju
 5. Repairing – popravljanju
 6. Recycling - recikliranju 

 

NOSITELJI PROJEKTA:

 • Latvia University of Life Sciences and Technologies (Latvija)
   

PARTNERI NA PROJEKTU

 • CESIE (Italija)
 • Volkshochschule im Landkreis Cham e.V. (Njemačka)
 • Redial Partnership CLG (Irska)
 • Diopter - otvoreno učilište (Hrvatska)

 

Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije. Podrška Europske komisije za izradu ove publikacije ne znači odobravanje sadržaja koji održava stavove autora, te se Komisija ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu uporabu informacija sadržanih u njoj. 

VAUČERI U OBRAZOVANJU ODRASLIH

ISKORISTI PRILIKU I UGRABI SVOJ VAUČER!

Tečaj za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida

Obaviještavamo Vas da u suradnji sa POU Labin organiziramo Tečaj za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida koji će se održati 09., 10., 11.03. 2016. u prostorijama Gradske vijećnice u Labinu. Ranije prijave su obvezne radi ograničenog broja polaznika.

Praktična nastava kuhari/ slastičari 2016

Započeo je praktični dio nastave za kuhare i slastičare. Pogledajte kako izgleda praksa pod vodstvom Roberta Perića. 

Pravilna uporaba pesticida (Vodnjan)

Obaviještavamo Vas da u suradnji sa POU Vodnjan organiziramo Tečaj za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida koji će se održati 23.02., 24.02. i 25.02. u prostorijama POU Vodnjan. Ranije prijave su obvezne radi ograničenog broja polaznika.

Polaznicima četverogodišnjih programa podijeljeni tableti

U sklopu promotivne kampanje koju smo imali pri upisima za školsku godinu 2015/2016. dodijelili smo našim polaznicima četverogodišnjih programa tablete na dar.