Gastro show projekta INOVA

Završna konferencija projekta INOVA, čiji je nositelj učilište Studium iz Vukovara, održala se 15. rujna u Vinkovcima.

Gastro show bio je posljednja aktivnost projekta na kojem su polaznici imali priliku pokazati znanja i vještine koje su stekli edukacijom. 

Još jednom se zahvaljujemo i čestitamo svim partnerima, polaznicima i suradnicima na uspješnom projektu!

O nama

Diopter Pula Ustanova smo čiji su osnovni zadaci različiti oblici osposobljavanja i obrazovanja odraslih.

Trogodišnja zanimanja

Naziv programa: Kuhar/ica

Trajanje: trogodišnji program

Vrsta programa: Program stjecanja srednje stručne spreme

Opis programa: Polaznici će steći opća znanja i vještine iz općeobrazovnih nastavnih predmeta te kroz stručne predmete naučiti važnost zanimanja kuhar/ica. Upoznat će se s alatima, strojevima i opremom koja se koristi u kuharstvu, planirati postupke i tijek rada od pripreme do gotovih jela. Polaznici će naučiti koristiti kuhinjsku opremu, primijeniti različitu pisanu dokumentaciju (jelovnici, vinska karta, cjenik) te rad na siguran način.

Zdravstvo i socijalna skrb

Program osposobljavanja za poslove Dadilje

Verificirani program osposobljavanja za poslove dadilje realizira se kroz 400 nastavnih sati kroz teoretski i praktični dio
Uvjeti za upis u program:
Sukladno članku 8., stavak 1. Zakona o dadiljama (»Narodne novine«, broj 37/2013.), uvjet upisa je najmanje trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje obrazovne razine 4.1. i uvjerenje obiteljskoga liječnika o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova dadilje.
Praktična nastava izvodi se u ustanovama socijalne skrbi te u dječjim vrtićima u vidu stručne posjete.
Program obuhvaća:

Turizam i ugostiteljstvo

Barmen/ica

122 sata teorijske i praktične nastave uključuju slijedeće nastavne cjeline:

  • Vrste barova, prodaja i marketing
  • Alkoholna i bezalkoholna pića
  • Sve o cocktailima – teorijski dio
  • Priprema i serviranje cocktaila i toplih napitaka
  • Komunikacijske vještine

 

Osobne, usluge zaštite i druge usluge

Program osposobljavanja za poslove gerontodomaćina/ce

Verificirani program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice realizira se kroz 160 nastavnih sati kroz teorijski i praktični dio.
Usluge gerontodomaćina/ce obuhvaćene su unutar nekoliko glavnih područja: organizacija prehrane, pomoć u obavljanju kućanskih poslova i održavanju okućnice, pomoć u održavanju osobne higijene i brige o zdravlju, psihosocijalna podrška te usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija u cilju ostvarivanja različitih prava.
Praktična nastava se provodi u institucijama koje se bave brigom o starijim osobama s kojima ustanova ima sklopljen ugovor o suradnji te u domaćinstvu korisnika s iskusnim/om gerontodomaćinom/com pod nadzorom mentora.

Ekonomija, trgovina i poslovna administracija

KnjigovođaEkonomija

Svi programi su verificirani od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, a po završetku se zvanje upisuje u e-radnu knjižicu.

Fotogalerija - Gastro show (INOVA)

Zajednička uspješna suradnja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ugostiteljskog sektora i obrazovnih institucija (Učilišta Studium iz Vukovara, Diopter-otvorenog učilišta iz Pule, Narodnog učilišta iz Rijeke te Adriatic educatia iz Splita) rezultirala je s tri programa obrazovanja prema stvarnim potrebama tržišta rada. Polaznici edukacija bile su nezaposlene osobe koje su imale priliku učiti baš ono što su poslodavci smatrali potrebnim.

Gastro show - INOVA

Provedeni projekti EU

Provedeni EU projekti

Provedeni projekti odobreni su za financiranje bespovratnim sredstvima Europske Unije u okviru programa pretpristupne pomoći IPA, mjera IV Razvoj ljudskih potencijala, natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih. Provođenje ovih mjera u Republici Hrvatskoj obavlja Ministarstvo znanosti, obrazovanje i sporta odnosno Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Organizacijska jedinica za upravljanje strukturnih instrumentima (DEFCO).
 

Razno