Projekti EU u tijeku 

   

www.strukturnifondovi.hr 

PROJEKT EKO JE FORA       

 

Nositelj projekta: Diopter otvoreno učilište

Partneri: Studium učilište iz Vukovara, Institut za razvoj tržišta rada iz Zagreba te Udruga registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije IEP- istarski eko proizvod

Trajanje projekta: od 30. studenog 2015. do 29. studenog 2016.

Vrijednost projekta: 1.459.047 HRK (od toga nepovratnih sredstva EU 1.386.094 HRK) 

Cilj projekta: poboljšanje relevantnosti i kvalitete obrazovne ponude ustanova za obrazovanje odraslih te jačanje profesionalnih kapaciteta provoditelja obrazovanja odraslih, da bi se postiglo povećanje konkurentnosti polaznika na tržištu rada.

 

Prilog Agroistre o predavanju i prezentaciji projekta Eko je fora - novi standardi i zanimanja u ekološkoj poljoprivredi EU 2020 održanom u HGK ŽK Pula 16.03.2016.

U srijedu, 16.03.2016. godine, u HGK, ŽK Pula održano je predavanje i prezentacija projekta Eko je fora - novi standardi i zanimanja u ekološkoj poljoprivredi EU 2020. Direktna korist projekta Eko je fora standardizacije je zvanja Ekološki poljoprivrednik, čime se direktno omogućuje poljoprivrednicima Istarske te Vukovarsko srijemske županije službeno stjecanje tog zvanja.

Prilog pogledajte na linku.
 

Predstavljanje projekta "Eko je fora" u udruzi Istarski eko proizvod

 • - Jučer, 26.01.2016. godine, naša ravnateljica predstavila je projekt Eko je fora u prostorijama udruge Istarski eko proizvod. 

Održan prvi kick off sastanak projekta "Eko je fora"

 •  -  Prvi kick off sastanak projekta "Eko je fora" održan je  08. prosinca u Zagrebu. Na sastanku su prisustvovali naši partneri na projektu i to: Učilište Studium, IEP i Institut za istraživanje tržišta rada. 

 

 

smile emotikon

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava 

 • -  U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta svečano su uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. – 2013. Na svečanoj dodjeli ugovore su uručili Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić. Među dobitnicima bespovratnih sredstava je i Diopter - otvoreno učiliste iz Pule u čije je ime ugovor potpisala ravnateljica Maja Milevoj. Cilj projekta je između ostalog razviti standard zanimanja, provesti besplatne edukacija za 40 polaznika te niz radionica i edukacija da bi se pojačali kapaciteti učilišta. Partneri Diopteru u projektu su Studium učilište iz Vukovara, Institut za razvoj tržišta rada iz Zagreba te Udruga registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije IEP- istarski eko proizvod.
 

 

PROJEKT "S nama na zelenu granu"

Nositelj projektaPučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' iz Umaga 

Partneri na projektu: Diopter otvoreno učilište, Udruga Zelena Istra Pula, te poduzeće 6. maj d.o.o. za komunalne usluge Umag

Trajanje projekta: od 30. studenog 2015. do 29. studenog 2016. godine.

Vrijednost projekta732.600,14 HRK

Cilj projektadoprinijeti povećanju kvalitete i relevantnosti programa obrazovanja odraslih radi povećanja zapošljivosti nezaposlenih osoba u sektoru upravljanja i gospodarenja otpadom. 

Više o projektu nahttp://uciliste-umag.hrhttps://www.youtube.com/watch?v=r0JMP8FHlrQ&feature=youtu.be 

 

PROJEKT INOVA - Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba

Nositelj projekta: Učilište Studium iz Vukovara

Partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar, Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu iz Rijeke, Otvoreno učilište Diopter iz Pule i Adriatic educatio iz Splita. U projekt je u ulozi suradnika uključeno 8 hotela.

Trajanje projekta: od 20. siječnja 2015. godine do 19. rujna 2016. godine

Vrijednost projekta: 215.754,65 €

Cilj projekta: Opći cilj ovog projekta je doprinijeti promicanju zapošljavanja kroz pripremu i provedbu inovativnih inicijativa za zapošljavanje na lokalnoj razini i provedba Strategije razvoja ljudskih potencijala ( HRD ).

Specifični cilj: Poticanje zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba u Vukovarsko - srijemskoj , Istarskoj , Primorsko-goranskoj i Splitsko - dalmatinskoj županiji kroz primjenu inovativnih mjera za razvoj ljudskih potencijala na temelju regionalne strategije razvoja ljudskih potencijala.

Više o projektu na: www.inova-projekt.eu

Novosti

Započeo praktičan dio nastave 

Ukupno 15 polaznika, dugotrajno nezaposlenih osoba, koji su prošli selekciju na natječaju u sklopu provedbe EU projekta INOVA, nakon odslušanih predavanja, odrađuju prvi dio prakse u hotelu i restoranu Velanera u Šišanu.

Na radionicama posebna pažnja posvetiti neuobičajenijim tehnikama kuhanja poput kuhanja u vakuumu, sporog kuhanja, molekularne kuhinje, a proći će se sva jela od hladnih i toplih predjela, pašti, rižota, ribe i mesa pa sve do deserta.

Po završetku, polaznicima edukacije, biti dodijeljene potvrde o uspješnom završenim edukacijskim programima.

Edukacije polaznika

U tijeku su edukacije polaznika za program Suvremeni trendovi u gastronomiji.

Javni poziv

 

Sastanak radne skupine u Splitu

 • - 23. i 24. studenog 2015 godine u Splitu je održan sastanak projektnog tima projekta "Inova". Sastanku su nazočili predstavnici svih partnerskih institucija: Učilišta Studium, Diopter-otvorenog učilista, Narodnog učilista, Adriatic educatia i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Cilj sastanka projektnog tima bio je analiza provedbe projektnih aktivnosti te razrada plana nadolazećih aktivnosti kako bi se ostvarili planirani rezultati projekta. Najveći naglasak bio je na slijedećoj aktivnosti koja se odnosi na selekciju ciljne skupine te načinima selektiranja budućih polaznika programa obrazovanja koje razvija radna skupina projekta.
 • ​- 23. studenog 2015. godine u Splitu je održan 2.sastanak radne skupine. Na sastanku su nazočili suradnici projekta - predstavnici hotela , predstavnici svih partnerskih institucija: Učilišta Studium,
  Diopter-otvorenog učilišta, Narodnog učilišta, Adriatic educatia i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te stručnjak za izradu kurikuluma. Cilj sastanka radne skupine bio dobiti dovoljno informacija o profilu zaposlenika koje hoteli očekuju kao i inovativnim konceptima programa obrazovanja prema potrebama tržišta rada.
  Prezentirani su prijedlozi programa koji su pripremljeni od strane vanjskog stručnjaka za izradu kurikuluma .Na postojeće draftove programa članovi radne skupine dali su svoje prijedloge o izmjenama i dopunama sadržaja temeljem kojih će se izraditi finalna verzija programa obrazovanja.

 

Sastanak radne skupine u Vukovoru

 • - 12. listopada 2015.u Vukovaru, održan je 1. sastanak radne skupine u sklopu projekta INOVA - Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba.
  Na sastanku su nazočili suradnici projekta - predstavnici hotela , predstavnici svih partnetskih institucija: Ucilista Studium, Diopter-otvorenog ucilista, Narodnog ucilista, Adriatic educatia i Hrvatskog zavoda za zaposljavanje, te stručnjak za izradu kurikuluma. Cilj sastanka radne skupine bio je prikupiti informacije o profilu zaposlenika koji su potrebni hotelima. Prema rezultatima istraživanja tržišta o potrebama hotela radna skupina će razvijati 3 programa obrazovanja čiji će polaznici dobiti kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za rad u hotelima, te na taj način postati konkurentniji na tržištu rada.

 

Završena još jedna aktivnost o potrebama hotela

 • - Provedena je još jedna aktivnost projekta INOVA. - Istraživanje tržišta o potrebama hotela. U istraživanju je sudjelovalo 20 hotela. Na temelju dobivenih rezultata istraživanja razviti će se 3 programa obrazovanja prema potrebama hotela. Izvješće o rezultatima istraživanja možete pogledati ovdje: http://www.inova-projekt.eu/

Održan sastanak projektnog tima

 • - 01. i 02. rujna održan je sastanak projektnog tima projekta "Inova". Sastanku su nazocili predstavnici svih partnetskih institucija: Ucilista Studium, Diopter-otvorenog ucilista, Narodnog ucilista, Adriatic educatia i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
 • - Prema rezultatima istraživanja projektni tim odabrao je tri programa koja će razvijati u sklopu projekta:
 1. specijalist za poslove barmena i barista
 2. specijalist eno-gastro poslova
 3. specijalist modernih trendova u gastronomiji

Programi će se izvoditi modularnim oblikom nastave u pet modula:

 1. modul- stani jezik
 2. modul- komunikacijsko-prezentacijske vještine
 3. modul- "upseling"
 4. modul- stručne vještine
 5. modul- praktična nastava

Nakon razvijenih programa odabrati će se polaznici spomenutih programa.

Predviđeni početak edukacije je ožujak 2016. godine na lokacijama Vukovar, Rijeka, Pula i Split. Nakon odslušanih četiri modula polaznici će, njih 60, praktičnu nastavu obavljati u hotelima koji su suradnici na projektu: Hotel Andrija i Hotel Ivan (solaris beach resourt), Hotel Amfiteatar Pula, Hotel Lav Vukovar, Hotel Dalmatino Vodice, Hotel & Restourant Velanera, Hotel Olympia Vodice i Hotel Atrium Split.